Sjov fritid på Fritid
SKOLENS SFO
Frihed på Fritid, når skolen er forbi
I Det Gule Hus ved siden af multibanen og skolens græsarealer finder du Fritid, som er Herning Friskoles SFO.
​
Fritid er et godt og trygt fællesskab og et tilbud til og med 3.klasse. Her kan skolens yngste elever være både før og efter skoletid.
​
Læs mere om Fritid her på siden - både praktisk information, lidt om aktiviteterne, vores værdier og de voksne i SFO'en.
FOKUS OG VÆRDIER
Frihed til selvbestemmelse og tillid til ansvarlighed
På Fritid har vi stor fokus på, at børnene har et godt og trygt fælleskab og en god omgangstone over for hinanden.
Vi oplever det som en fordel for fællesskabet, at børnene kan lege på tværs af alder på Fritid, og at de ser hinandens forskelligheder som noget positivt.
Vi har fokus på at være gode kammerater og arbejder bl.a. med Mary Fondens og Red Barnets 'Fri for Mobberi'.
De voksne på Fritid har en anerkendende tilgang til børnene og er ærlige over for både børn og forældre.
​
Er der noget, du undrer dig over eller noget, du har spørgsmål til, så kom endelig og tal os. En god dialog er vejen frem, og vi sætter stor pris på samarbejdet med børn og forældre.
PRAKTISK INFORMATION
Om Blæksprutten, åbningstiderne og meget mere
Åbningstider
Fritid holder åbent på alle skoledage.
​
Om morgenen er der åbent fra kl. 7.15 til skolen starter kl. 8.00. Fritid åbner igen, når skolen slutter og lukker kl. 16.30 mandag til torsdag og kl. 16.00 om fredagen.
​
Ferier
Fritid følger skolens ferier, så når skolen holder lukket pga. ferie eller helligdage, er Fritid også lukket. Dog holder vi kun lukket i tre uger af sommerferien. I de øvrige uger af skolens sommerferie, arrangerer vi bl.a. ture ud af huset.
​​
Goddag/farvel til Blæksprutten
Når børnene kommer fra skole, starter de med at sige goddag til Blæksprutten, som er den voksne, der registrer, hvem der er kommet. Det er også Blæksprutten, børnene skal sige farvel til, inden de går hjem, lige som Blæksprutten tager imod evt. beskeder om eleven.
Blæksputte-rollen skifter fra uge til uge mellem Fritids medarbejdere.
​
Hvis I ønsker, at vi sender jeres barn hjem på et bestemt tidspunkt, kan I give besked om dette ved at ringe eller sende en sms på telefon 30451772.
​
Afbud og sygdom
Fritid tager imod sygemeldinger fra elever frem til kl. 8.00, når skolens kontor åbner.
​
Før kl. 8.00: Send sms til Fritid på 30451772
Efter kl. 8.00: Ring til kontoret på 97121166
​
Information til hjemmet
Fritid bruger også Skoleintra og sender informationer om arrangementer mv. denne vej til forældrene.
​​
Garderoben
Der er to garderober på Fritid - den ene til 0. og 1. klasse og den anden til 2. og 3. klasse. Der står en kasse klar til de nye førskolebørn, som I kan lægge skiftetøj i, og kassen følger barnet, frem til tiden på Fritid slutter.
​
Frokost og eftermiddagsmad
Om morgenen stilles madpakken i køleskabet på Fritid, formiddagsfrugten stilles i køleskabet i Det Grønne Hus.
0. og 1. klasse spiser frokost med personalet på Fritid fra kl. 12.00 til 12.30. Under spisningen har vi som regel højtlæsning/hører lydbog, eller vi taler om gode gerninger, gode kammerater, taknemmelighed eller andre fokusområder.
​
Efter frokost leger børnene udenfor, indtil de skal tilbage til time.
​
Om eftermiddagen (ca. kl. 14.00) serveres forskelligt frugt og et stykke knækbrød eller lignende.
​
Forældrene betaler 50 kr. pr. måned for frugt og mælk. Disse trækkes automatisk sammen med skolepengene. Mælken tilbydes 0. og 1. klasse, når de spiser frokost på Fritid. De kan vælge mellem skummet- og minimælk. De 50 kr. dækker også menuen til fællesfødselsdagene, som afholdes på Fritid hvert kvartal.
Der er desuden mulighed for at bestille skolemad på skolemad.nu. ​
Bliv elev hos os
Vil du vide mere om at være elev eller forælder på Herning Friskole? Ring til os på 97121166 og book et besøg på skolen - eller skriv dit barn op med det samme.
AKTIVITETER
På Fritid leger vi og hygger os sammen
Når børnene er hos os, har de fri, og derfor bestemmer de selv, hvad de vil deltage i. Det vigtigste er, at børnene leger og hygger sig sammen, når de er her. For det er gennem fantasi og leg, at de sociale spilleregler læres, og derigennem skabes der også relationer på tværs af alder.
Der er dog få aktiviteter, som vi opfordrer alle børn til at deltager i. Eksempelvis har vi en gang i kvartalet Fælles Fødselsdag, hvor vi fejrer fødselsdagsbørnene, som bl.a. er med til at bestemme, hvilke snacks de vil være med til at servere. ​Fritid står for planlægning og indkøb.
​
Indimellem holder vi også børnemøder, hvor børnene kommer med forslag til aktiviteter og ønsker til diverse legetøj.
​
Aktiviteter på Fritid
Fritid tilbyder også børnene forskellige aktiviteter. Disse kan ses på månedsplanen ved indgangen. Aktiviteterne er sæsonprægede og følger årstider, højtider og traditioner på Herning Friskole. Og vejret, naturligvis.
​
Vi går fx i gymnastiksalen, spiller på multibanen, kører på mooncars, løbehjul og rulleskøjter, spiller fodbold og rundbold på græsarealerne, bygger i LEGO-rummet, spiller brætspil, leger udenfor på klatreborgen, laver kreative ting og meget andet. Vi har også Playstation og Nintendo Wii, som må bruges på klassevist opdelte ugedage.
​
Af og til afholder vi markedsdag, talentshow og andre sjove ting, hvor forældre er meget velkomne.
​
Et par gange om året har vi 'tablet-dag', hvor børnene må tage deres egen iPad, tablet eller mobil med og spille ca. 1 time. Til de der ikke har lyst til dette, er der selvfølgelig stadig kreative aktiviteter og udendørs leg. Det er også muligt at spille på Fritids Playstation og Nintendo Wii disse dage. På tablet-dage må børnene ikke gå på nettet.
​​
​Mobilfri Skoletid - også på Fritid
Fritid er en del af 'Mobilfri Skoletid' på Herning Friskole, så børnene må heller ikke bruge deres egne mobiler på Fritid.
​
Et par gange om året har vi 'tablet-dag', hvor børnene må tage deres egen iPad, tablet eller mobil med og spille ca. 1 time. Til de der ikke har lyst til dette, er der selvfølgelig stadig kreative aktiviteter og udendørs leg. Det er også muligt at spille på Fritids Playstation og Nintendo Wii disse dage. På tablet-dage må børnene ikke gå på nettet.
Til gengæld har vi en telefon, børnene må låne, fra de er startet i 2. klasse. Telefonen kan bruges, hvis de har behov for at ringe hjem. Lad gerne børnene lave legeaftaler hjemmefra, da der ellers hurtigt bliver kø ved telefonen på Fritid.
Fritids faste medarbejdere
Pia Højland
Jesper Fyhring
Pædagogisk medarbejder
​
​
Annemette H. Lynggaard
Pædagogisk medarbejder, hjælpelærer
​
Sanne Dorthe Hansen
Pædagogisk medarbejder
​
​