top of page

Cookie- og privatlivspolitik

Chokoladesmåkager

COOKIES

Vi bruger cookies her på hjemmesiden

Hvorfor skal jeg vide noget om det?

Det skal vi informere dig om. Det er lovpligtigt at informere om brugen af cookies. Alle danske hjemmesider er forpligtet til at informere om, hvilke cookies der gemmes på brugerens devices.


Læs evt. mere om, hvilke krav der stilles til området her hos Digitaliseringsstyrelsen.

Hvad er cookies?

Cookies er en lille datafil, som websider gemmer på din computer, mobiltelefon, tablet eller andet anvendt elektronisk udstyr. Det gør de for at kunne genkende computeren, næste gang du besøger websiden. 


Cookies er nødvendige for at få den optimale brugeroplevelse. Ved at være på vores hjemmeside accepterer du automatisk brugen af vores cookies. 

Du kan selv ændre i dine cookies-indstillinger

Cookies er nødvendige, for at du får den optimale brugeroplevelse. Der lagres ikke cookies på din computer/tablet/telefon, før du selv aktivt har accepteret vores cookies. Herefter lagres de på din computer/tablet/telefon.

 

Du vælger selv, hvilke cookies vi må sætte (kun nødvendige, statistiske og markedsføringscookies), og du kan altid trække dit samtykke tilbage eller ændre på hvilke typer cookies, vi må sætte. 

 

Hvis du vil slette dine cookies, kan du gøre det i dine browserindstillinger. Fravælger du helt cookies, skal du være opmærksom på, at der kan være funktioner og elementer på hjemmesiden, der ikke længere vil fungere optimalt. 
 

Det bruger vi cookies til

www.herningfriskole.dk bruger vi cookies med navnet "Cookie Consent", som alene bruges til at registrere, om du har accepteret cookies, og i så fald hvilke typer af cookies du har givet tilladelse til.

 

Vi anvender cookies til statistik, markedsføring og optimering af navigation på siden, samt trafikmåling i form af 3. parts-cookies. Det betyder, at vi indsamler datafilerne med henblik på at registrere antal besøgende og populært indhold. Den indsamlede data videregives ikke.

 

Vi gemmer derfor ikke oplysninger af personlig karakter, da vi alene indsamler cookies for at optimere brugeroplevelsen på websiden. 

Vi bruger nødvendige, statistiske og marketing-cookies

Nødvendige cookies er med til at sørge for, at hjemmesiden fungerer, og at de forskellige elementer vises korrekt. De gemmer ikke oplysninger om, hvad du fx søger efter på hjemmesiden.  

Statistik-cookies bruges fx når vi via Google Analytics indsamler statisk på besøg på www.herningfriskole.dk. Det betyder, at der opsamles data for at lære mere om den enkeltes aktiviteter på websitet til analyse og rapporteringsformål. Oplysningerne opsamles i anonym form og vil blive overført til Google i USA (tilsluttet EU-U.S. Privacy Shield og dermed godkendt som sikkert tredjeland). 

Marketing-cookies sættes fx når vi, i forbindelse med Google Analytics, sender og gemmer oplysninger om, hvordan du anvender vores hjemmeside. Oplysningerne i disse cookies sendes og gemmes på Googles servere, hvorefter vi kan bruge dem til analyse. Men Google gemmer fx også dine video-afspiller-præferencer ved afspilning af en indlejret YouTube video. Med denne cookie registrerer YouTube, hvilke videoer du har set, og hvor meget af dem du har set.  

 

Google og YouTube er tilsluttet EU-U.S. Privacy Shield og dermed godkendt som sikkert tredjeland. Herning Friskole har ingen kontrol over dem. Google kan bruge dataene til at vise relevante reklamer i andre YouTube-videoer. 
Flere af vores videoer vil ikke kunne afspilles, hvis du ikke har accepteret vores marketingcookies. 

Sociale medier

Det er muligt for dig at dele og markere sider fra www.herningfriskole.dk via sociale medier som fx Facebook. Disse sociale medier kan lagre cookies. Vi opfordrer dig til at læse de pågældende sociale mediers politikker for cookies og persondata. 

Sådan afviser du brugen af cookies

Afvisning af cookies er forskellig, afhængig af den browser, du benytter. Klik på din herunder og læs, hvordan du gør.

Internet Explorer

Mozilla Firefox 

Google Chrome 

Opera
Safari 
Flash cookies (gælder alle browsere)

iPhone, iPad og andet fra Apple (IOS) 
Telefoner med styresystemet Android 

Vores privatlivspolitik

Det er også nyttigt for dig - og lovpligtigt for os at informere dig om - hvordan vi behandler dine private oplysninger.

Læs mere i vores privatlivspolitik herunder.

Bliv elev hos os

Vil du vide mere om at være elev på Herning Friskole? Ring til os på 97121166 og book et besøg på skolen - eller skriv dit barn op med det samme.

kombination lås

PERSONDATA OG PRIVATLIV

Vi passer godt på dine oplysninger

Herning Friskoles persondata- og privatlivspolitik

November 2023

 

1. Generelt

 

a. Denne politik om behandling af personoplysninger (her = privatlivspolitik) beskriver, hvordan Herning Friskole indsamler og behandler oplysninger om dig, når du kommunikerer med os, benytter vores ydelser eller benytter vores hjemmeside www.herningfriskole.dk (her = hjemmesiden).

 

b. Vores ydelser er rettet mod elever og disses forældre, og de oplysninger vi behandler, er derfor primært om dem.

c. Hvis du kontakter os som privatperson, vil der ske en behandling af dine oplysninger i henhold til denne politik. 

d. Privatlivspolitikken gælder for personoplysninger, som du afgiver til os, eller som vi indsamler via hjemmesiden eller andre kilder. 

e. Herning Friskole er dataansvarlig for dine personoplysninger. Al henvendelse til Herning Friskole kan ske via kontaktoplysningerne anført under punkt 6. 

f. Vi benytter cookies på hjemmesiden bl.a. for at optimere din brug af hjemmesiden, hvilket er beskrevet her i vores cookie-politik. 

 

2. Hvilke personoplysninger indsamler vi - og med hvilket formål?

 

a. Når du besøger hjemmesiden www.herningfriskole.dk

 

Vi indsamler automatisk oplysninger om dig og din brug af hjemmesiden, når du besøger hjemmesiden. Dette er f.eks. oplysninger om din IP-adresse, hvilken type browser du bruger, hvilke sider du besøger, hvilke links du aktiverer og generelt, hvordan du bevæger dig rundt på hjemmesiden, og hvordan du bruger den. Det gælder også hvis du udfylder en kontaktformular på vores hjemmeside eller Facebook. Det kan være dit navn, dit firmas navn, din e-mailadresse og svar, du har givet os i et spørgeskema eller en formular.  


Formålet er (at forfølge vores legitime interesser i) at optimere brugeroplevelsen og hjemmesidens funktioner samt at kunne registrere hvor lang tid besøgende er på hjemmesiden, og for at kunne vise dig relevant information. 


Retsgrundlaget for behandlingen er Databeskyttelsesforordningens artikel 6, stk. 1, litra f (interesseafvejningsreglen). 

b. Når du tilmelder dit barn som elev hos os

 

Skolen har brug for at indhente personoplysninger om elever og elevens forældre i forbindelse med indmeldelse. 

 

Skolen anvender alene disse personoplysninger med henblik på at opfylde skolens forpligtelser som skole. 

 

Overordnet indsamler skolen almindelige personoplysninger om en elev som fx navn, adresse, telefonnummer, sygedage og andre nødvendige oplysninger for at drive skoletilbuddet. Skolen har dog også brug for at indhente elevens CPR-nummer. Når skolen indsamler CPR-nummer på eleven, skyldes dette bl.a. skolens forpligtelser over for Undervisningsministeriet i forhold til at kunne søge tilskud, og at Undervisningsministeriet kan kontrollere, at eleven ikke er registeret på flere skoler.

 

Skolen indsamler også almindelige personoplysninger om forældrene. Dette gør skolen for at sikre sig nødvendige oplysninger i forhold til, hvem der er elevens forældremyndighedsindehavere og for bl.a. at kunne informere om skolens- og elevens forhold.


Skolen har også brug for at indhente forældrenes CPR-nummer. Når skolen indsamler CPR-nummer på forældrene, skyldes dette bl.a. skolens forpligtigelse til at inddrive skolepenge, herunder om nødvendigt inddrivelse via Gældsstyrelsens inddrivelsessystem, hvor forældrenes fulde navne og CPR-nummer skal oplyses.

Skolen har som udgangspunkt brug for følgende oplysninger om eleven og dennes forældremyndighedsindehavere: 


Data om elev: 
Navne, folkeregisteradresse, køn og CPR-nummer.


Data om forældremyndighedsindehavere:
Forældrenes fulde navne, folkeregisteradresse(r), telefonnumre, e-mailadresser, køn og CPR-numre (oplysninger om både mor og far ved fælles forældremyndighed).
 

På skolen tager vi af og til billeder og video til brug på Skoleintra, på hjemmesiden, i trykt materiale, på sociale medier som fx Facebook, eller andet, der indgår i skolens løbende virke. Du har givet samtykke hertil, da du tilmeldte dit barn som elev på Herning Friskole.  

Retsgrundlaget for behandlingen er Databeskyttelsesforordningen artikel 6, stk. 1, litra f (interesseafvejningsreglen). 

c. Når du ringer eller kommunikerer med os i øvrigt

Vi indsamler oplysninger, som du giver os, til brug for at besvare dine spørgsmål. Det er primært i kategorien almindelige oplysninger. 


Formålet med behandlingen er svare på spørgsmål og kunne yde den bedste rådgivning. 


Retsgrundlaget for behandlingen er Databeskyttelsesforordningen artikel 6, stk. 1, litra f (interesseafvejningsreglen) 

 

d. Når du repræsenterer en leverandør


Vi indsamler oplysninger om dit navn, din e-mail, dit telefonnummer, hvilken virksomhed du repræsenterer, samt andre oplysninger, som du selv vælger at give os, bortset fra eventuelle følsomme oplysninger. 

Formålet med behandlingen er at kunne kommunikere med dig, herunder på mail og telefon i tilknytning til opgaver, som du, eller den virksomhed, du repræsenterer, udfører for os som leverandør. 


Retsgrundlaget for behandlingen er Databeskyttelsesforordningens artikel 6, stk. 1, litra f (interesseafvejningsreglen). 

3. Modtagere af personoplysninger, herunder tredjelands-overførsler

a. Vi deler udelukkende dine personoplysninger med tredjeparter, når vi er forpligtet hertil i henhold til lov eller for at levere de ydelser, vi tilbyder via hjemmesiden.

 

b. Overladelse til databehandlere: Dine oplysninger kan overlades til eksterne samarbejdspartnere, der behandler oplysningerne på vores vegne. Disse virksomheder er databehandlere og under vores instruks og behandler data, som Herning Friskole er dataansvarlig for. Databehandlerne må ikke anvende oplysningerne til andet formål end opfyldelse af aftalen med os, og er underlagt fortrolighed om disse. Vi har indgået skriftlige databehandleraftaler med alle databehandlere, der behandler personoplysninger på vores vegne. 

c. I det omfang, vi foretager behandling af personoplysninger udenfor EU/EØS, sker behandlingen i henhold de af EU-kommissionen vedtagne standardkontraktbestemmelser. 

4. Hvornår sletter vi dine personoplysninger?

 

a. Oplysninger indsamlet om din brug af hjemmesiden, jf. pkt. 2.1, slettes senest, når du ikke har besøgt hjemmesiden i mere end 38 måneder. 
 

b. Oplysninger indsamlet i forbindelse med din kommunikation med os, dine forespørgsler og vores dialog, slettes når de ikke længere er nødvendige for den pågældende behandling. 
 

c. Oplysninger indsamlet, jf. pkt. 2.3., vil som udgangspunkt blive slettet 5 år efter udløbet af det kalenderår, hvor aftalen herom er indgået. Oplysningerne vil dog blive gemt i længere tid, i) hvis vi har en legitim interesse i at opbevare oplysningerne i en længere periode, ii) hvis det er nødvendigt for at retskrav kan fastlægges, gøres gældende eller forsvares, eller iii) eller hvis opbevaringen er nødvendig for, at vi opfylder lovkrav.

 

Regnskabsmateriale opbevares i 5 år til udgangen af et regnskabsår, for at opfylde bogføringslovens krav. 
 

5. Dine rettigheder

Med henblik på at skabe åbenhed om behandlingen af dine oplysninger, oplyser vi dig i dette afsnit om dine rettigheder. 


a. Indsigtsretten 
Du er til enhver tid berettiget til at anmode os om oplysning om blandt andet, hvilke oplysninger, vi har registreret om dig, hvilket formål registreringen tjener, hvilke kategorier af personoplysninger og modtagere af oplysninger der eventuelt måtte være, samt oplysning om hvorfra oplysningerne stammer. 

 

Du har ret til at få udleveret en kopi af de personoplysninger, som vi behandler om dig. Hvis du ønsker en kopi af dine personoplysninger, skal du sende en skriftlig anmodning til kontoret@herningfriskole.dk. Du kan blive bedt om at dokumentere, at du er den, du giver dig ud for at være. 
 

b. Retten til berigtigelse  
Du har ret til at få urigtige personoplysninger om dig selv berigtiget af os. Såfremt du bliver opmærksom på, at der er fejl i de oplysninger, som vi har registreret om dig, opfordres du til at rette skriftlig henvendelse til os på kontoret@herningfriskole.dk, så oplysningerne kan blive korrigeret. 

 

c. Retten til sletning  
I visse tilfælde har du ret til at få alle eller visse af dine personoplysninger slettet af os, f.eks. hvis du tilbagekalder dit samtykke, og vi ikke har et andet retsgrundlag for at fortsætte behandlingen. I det omfang en fortsat behandling af dine oplysninger er nødvendig, f.eks. for at vi kan overholde vores retlige forpligtelser, eller for at retskrav kan fastlægges, gøres gældende eller forsvares, er vi ikke forpligtede til at slette dine personoplysninger. 

 

d. Retten til at begrænse behandlingen til opbevaring   
Du har i visse tilfælde ret til at få begrænset behandlingen af dine personoplysninger til kun at bestå af opbevaring, f.eks. hvis du mener, at de oplysninger, vi behandler om dig, ikke er korrekte.   

 

e. Retten til indsigelse 
Du har til enhver tid ret til at gøre indsigelse mod vores behandling af dine personoplysninger med henblik på direkte markedsføring, herunder den behandling der foretages for at kunne målrette vores direkte markedsføring. 
Du har endvidere til enhver tid ret til af grunde, der vedrører din personlige situation, at gøre indsigelse mod den behandling af dine personoplysninger, som vi foretager på grundlag af vores legitime interesser. 

 

f. Retten til at tilbagekalde samtykke 
Du har til enhver tid ret til at tilbagekalde et samtykke, du har givet os til en given behandling af personoplysninger. 

 

g. Retten til at klage 
Du kan klage til Datatilsynet over vores behandling af dine personoplysninger. Klage kan blandt andet indgives på mail dt@datatilsynet.dk eller telefon 33193200

6. Kontaktoplysninger

Hvis du har spørgsmål eller bemærkninger til denne privatlivspolitik, eller du ønsker at gøre brug af en eller flere af dine rettigheder, er du velkommen til at kontakte os:

 

Herning Friskole

H.C. Ørstedsvej 68

7400 Herning

 

Telefon: 97121166

E-mail: kontoret@herningfriskole.dk

7. Ændringer i privatlivspolitikken

Såfremt der sker ændringer i Herning Friskoles privatlivspolitik, vil disse blive ajourført her på siden, så denne version altid er den seneste.

bottom of page