top of page

Et godt sted at lære, være og vokse

Skoleleder Herning Friskole
Skolegaarden.jpg

VELKOMMEN TIL HERNING FRISKOLE

Et godt sted at lære, være og vokse

I midten af Herning by, tæt på alting, ligger Herning Friskole. Skolen har rødder i de Grundtvig-Koldske værdier. For dig, for dit barn og for os betyder det bl.a. frihed, fællesskab og faglighed. 

Her får du et trygt og udviklende børne- og friskoleliv. Fra 0. til og med 10. klasse.

 

Med 220 elever er skolen tilpas lille til nærhed og tilpas stor til professionalisme og udvikling. Med andre ord: Et rigtig godt sted at lære, være og vokse.

Kom og vær med.

Aktiviteter på Fritid Herning Friskole_edited_edited.jpg

Når vi møder børnene og de unge i øjenhøjde, og de kan mærke, at vi kan lide dem, er der ingen grænser for, hvad de kan. 

Peter Bjerg, skoleleder Herning Friskole

Herning Friskole i tal

220

På Herning Friskole går der cirka 220 elever, fordelt på elleve klasser: én klasse med tyve elever på hver årgang

25

Vores 25 dygtige medarbejdere møder hver dag eleverne med stort engagement, stor erfaring og stor faglighed

1908

Herning Friskole blev grundlagt i 1908 på Grundtvig-Koldske værdier, som stadig er skolens solide fundament.

Venskaber_edited.jpg

Bliv elev hos os

Vil du vide mere om at være elev eller forælder på Herning Friskole? Ring til os på 97121166 og book et besøg på skolen - eller skriv dit barn op med det samme.

8 klasse i rundkreds_edited_edited.png

Lær os at kende

Hvad koster det at gå på skolen? Hvornår er der julebanko? Hvor er Det Grønne Hus? Der er mange spørgsmål, men heldigvis lige så mange svar. Lige her.

Projektuge 2024 36.jpg

UDVIKLING OG UNDERVISNING

Høj faglighed og stor kreativitet

Åbenhed og nysgerrighed. Det er de gennemgående fællestræk for både elever og lærere på Herning Friskole.

 

Vores dygtige og erfarne lærere underviser med høj faglighed, stor kreativitet og moderne hjælpemidler. Og med stor lyst til at være sammen med eleverne.

 

Eleverne er nysgerrige, glade og arbejdsomme, både i de traditionelle og de kreative fag. Endda helt uden at få karakterer for deres indsats. Herning Friskole er nemlig en prøve- og karakterfri skole. Det kan du læse mere om her.

KREATIVE FAG

Fokus på de kreative fag

De kreative fag får stor opmærksomhed på Herning Friskole, og eleverne nyder at udfolde sig i musik, sløjd, billedkunst og håndarbejde. Ofte på tværs af flere fag - fx under skuespillet i 6. klasse, hvor eleverne både optræder med selve stykket og selv laver scenens kulisser og kostumer.

De mange flotte resultater af elevernes fordybelse nyder bl.a. til den årlige udstilling og salonkoncert i juni. Her udstilles elevernes flotte værker fra alle de kreative fag - og musikken flyder ud over scenekanten, når eleverne optræder med sang og på diverse instrumenter.

Musikken har vi også glæde af til mange andre arrangementer på skolen, fx når Lillekoret og de forskellige klasser optræder bankoaften, juleafslutning mm. 

 

Vi har også flere oplevelser med musikken uden for skolen til div. koncerter og musikfaglige dage sammen med elever fra andre skoler.

Forårsudstilling.jpg

FORÆLDRESAMARBEJDET

Stor opbakning gensidige krav og indbyrdes respekt

Tæt dialog, stort engagement og gensidige krav og forventninger kendetegner samarbejdet mellem elevernes forældre og Herning Friskole.

I kombination med respekt, åbenhed og ærlighed skaber det et stærkt fundament for elevernes tryghed, trivsel og læring på skolen.

10. KLASSE

Undervisning til tiden, forberedelse til fremtiden

Med et år i 10. klasse på Herning Friskole kan du forbedre dit faglige niveau og dine kompetencer, før du skal vælge din ungdomsuddannelse. I et trygt, hyggeligt og socialt miljø med højt til loftet.

Følg med i vores hverdag

På Instagram lægger vi løbende billeder og nyheder op fra hverdagen på vores skole. Følg os og få nyhederne direkte i dit feed.

  • Herning Friskole på Instagram
bottom of page