Skolens ledelse og tilsynsførende

DSC_0069Ledelse og administration

Skolens ledelse består af skoleleder Peter Astorp og viceskoleleder Peter Bjerg.

Skolelederen har det overordnede pædagogiske ansvar for skolens drift over for skolens ansatte, undervisningsministeriet samt bestyrelsen. Skolelederen deltager i skolens bestyrelsesmøder.

Viceskolelederen varetager, ud over undervisning, den daglige support af skolens IT, planlægning og afvikling af eksamen i 10. klasse, planlægning af langtidsvikardækning samt skemalægning. Skolesekretær Charlotte Kaasgaard (på billedet) varetager skolens praktiske og administrative opgaver samt bogholderi.

PaphovederSkolens bestyrelse

Skolens bestyrelse består af 5 forældrevalgte medlemmer, som vælges på skolens årlige generalforsamling. Repræsentanterne vælges for to år ad gangen. Skolens forældre og øvrige medlemmer af skolekredsen har stemmeret.

Bestyrelsen mødes 6-7 gange om året eller efter behov. Ved bestyrelsesmøderne deltager skolelederen og en lærerrepræsentant.

Bestyrelsen har det overordnende økonomiske ansvar for skolens drift. Bestyrelsen beskæftiger sig med forhold vedrørende skolens overordnede virksomhed f.eks. økonomi, bygningsvedligeholdelse, kommende lovforslag, undervisningstimetal samt undervisnings- og arbejdsmiljø.

Bestyrelsen behandler gerne forslag og idéer fra forældre.

Kent4_shTilsynsførende.

Skolen skal lovmæssigt gennemføre en selvevaluering efter et ministerielt skema eller vælge en ekstern tilsynsførende, der skal være certificeret af undervisningsministeriet. Den tilsynsførende kan højst vælges for en periode på fire år.

Den tilsynsførendes opgave er at føre tilsyn med, at undervisningen i dansk, regning/matematik og engelsk kan stå mål med de krav, der almindeligvis kan stilles i den offentlige skole.

Herning Friskoles nuværende tilsynsførende hedder Kent Lykke og er til daglig skoleleder på Uhre Friskole.